Leskist

Op deze pagina zie je welke leskisten er momenteel beschikbaar zijn! Wil je lezen waar een leskist over gaat? Dat stuk staat helemaal onderaan deze pagina.
Selecteer de gewenste leskist in het menubalkje hieronder en druk op de knop.
Klik daarna op de gewenste datum in de agenda om bij het reserveringsformulier te komen!


<< mrt 2023 >>
MDWDV
2728123
678910
1314151617
2021222324
2728293031

Een leskist kan je (vanaf) maandagochtend ophalen en moet vrijdag voor 16.00u retour gebracht worden.
Zo heb je zeker 3 hele dagen beschikking over de leskist!

Met leskist DOC:
————————–
Klunzige ober (groep 1-2)
Thema: eten
Programmeer les
Wat als je ober bent en alles laat vallen? Dit is te zien op de beveiligingsbeelden van restaurant Steam.  Gelukkig wil DOC wel helpen. Alleen DOC moet nog wel geprogrammeerd. Kunnen de kinderen daarbij helpen? In de kist zitten alle materialen om een restauran(tje) te maken. Kunnen de kinderen ervoor zorgen dat de DOC wel veilig bij de tafel komt?
Ada Dapper (groep 1-3)
Thema: beroepen
Programmeer les
Deze leskist gaat over een prentenboek. Het boek gaat over Ada. Ada is een meisje dat graag dingen onderzoekt. Ze kan op één ding geen antwoord vinden. Ze weet niet wat een bepaalde geur is. Gelukkig komt er een bericht uit de toekomst. Het is een bericht met een geheime code. Kunnen de kinderen mbv de DOC robot de code oplossen en zo er eindelijk achter komen wat toch die geur is?
Line dancing (groep 1-3)
Thema: feest – dansen – cowboy’s
Programmeer les (programmeren en noteren)
De kinderen maken in deze kist kennis met line dancing. Een cowboy neemt ze mee in de eerste stappen. Helaas valt de cowboy en blesseert hij zich. Dat optreden kan hij nu wel vergeten. Willen de kinderen helpen om het optreden te redden. Als zij DOC zo programmeren dat die de dans over kan nemen wordt het vast een geweldige show.
——————–

Een warme trui (groep 1-3)
Thema:  winter – kleding
Onderzoek en ontwerp les
Deze leskist gaat over het prentenboek kikker heeft het koud. In dit boek krijgt kikker een trui aan en daarna heeft hij het gelukkig wel warm. De kinderen gaan onderzoeken of alle truien warm zijn. De kist zit vol met materialen die helpen bij dit onderzoek. O.a. stofjes katoenbollen vergrootglazen, IPAD’s, Easy scope (digitaal microscoopje).
Als de kinderen weten welke trui warm is mogen ze een lapje weven. Een klein stukje trui maken.