Leskist

Op deze pagina zie je welke leskisten er momenteel beschikbaar zijn! Wil je lezen waar een leskist over gaat? Dat stuk staat helemaal onderaan deze pagina. Volg eerst deze stappen:
1. Selecteer de gewenste leskist in het menubalkje hieronder en druk op “toon beschikbaarheid“.
2. Klik daarna op de gewenste datum in de agenda om bij het reserveringsformulier te komen!


<< sep 2023 >>
MDWDV
282930311
45678
1112131415
1819202122
2526272829

Een leskist kan je (vanaf) dinsdagochtend ophalen en moet maandag voor 16.00u retour gebracht worden.
Zo heb je bijna een week beschikking over de leskist!

Met leskist DOC:
————————–
Klunzige ober (groep 1-4)
Thema: eten
Programmeer les
Wat als je ober bent en alles laat vallen? Dit is te zien op de beveiligingsbeelden van restaurant Steam.  Gelukkig wil DOC wel helpen. Alleen DOC moet nog wel geprogrammeerd. Kunnen de kinderen daarbij helpen? In de kist zitten alle materialen om een restauran(tje) te maken. Kunnen de kinderen ervoor zorgen dat de DOC wel veilig bij de tafel komt?
Ada Dapper (groep 1-4)
Thema: beroepen
Programmeer les
Deze leskist gaat over een prentenboek. Het boek gaat over Ada. Ada is een meisje dat graag dingen onderzoekt. Ze kan op één ding geen antwoord vinden. Ze weet niet wat een bepaalde geur is. Gelukkig komt er een bericht uit de toekomst. Het is een bericht met een geheime code. Kunnen de kinderen mbv de DOC robot de code oplossen en zo er eindelijk achter komen wat toch die geur is?
Line dancing (groep 1-4)
Thema: feest – dansen – cowboy’s
Programmeer les (programmeren en noteren)
De kinderen maken in deze kist kennis met line dancing. Een cowboy neemt ze mee in de eerste stappen. Helaas valt de cowboy en blesseert hij zich. Dat optreden kan hij nu wel vergeten. Willen de kinderen helpen om het optreden te redden. Als zij DOC zo programmeren dat die de dans over kan nemen wordt het vast een geweldige show.
——————–

Stuifmeel (groep 1-4)
Thema: lente – dieren
Onderzoek en ontwerp les
Floortje Vonk wil graag bewijzen dat de bij een goed dier is. Ze ontdekt dat de bij stuifmeel verplaatst. Ze wil graag weten of alle bloemen stuifmeel hebben. Alle bloemen onderzoeken dat lukt haar natuurlijk nooit alleen. Willen de kinderen haar helpen? In de kist zitten materialen die van pas komen: vergrootglazen, IPAD’s, Easy scope (digitaal microscoopje)
Als ze weten hoe de bloem eruit ziet mogen ze zelf een bloem ontwerpen die verleidelijk is voor de bijen.
——————-

Sphero Klassenset (groep 5-8)
Thema: Robotica, Programmeren
Deze klassenset heeft nog geen les. Je mag deze kist 2 weken van ons gebruiken en zelf experimenteren met de 15 robot ballen!
Let op, per bal een iPad nodig met de app Sphero Play of Sphero Edu!
——————-

Later worden meer beschrijvingen toegevoegd. Kijk gerust bij onze beschikbare leskisten in de agenda!