STEAMpoint Oudehaske

STEAMpoint Oudehaske is ingericht voor de leerlingen van de groepen 4 t/m 8. We laten de leerlingen kennis maken met de nieuwste technologie. Dit gebeurt zowel tijdens de inloop als bij de leerlingen workshops. Deze leerlingen workshops duren een dagdeel en staat het proces van onderzoekend of ontwerpend leren centraal. De leerlingen krijgen een uitdaging en gaan hier mee aan de slag.

Leerling workshops

Steampi’s slimme auto! Gr 4 ( Lego We Do )

Nu moeten mensen nog zelf sturen remmen en opletten in de auto, maar hoe is dat straks als je zelf 18 jaar bent? Heb je dan nog een rijbewijs nodig. En kunnen jullie nu al een auto maken die zelf rijdt en niet botst? We gaan het gewoon doen! 😉 

Save the planet! Gr 5,6,7,8

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor CBO-Meilan. Aan de hand van Imovie, greenscreen en stopmotion maken we commercials, trailers, vlogs en animatiefilms. Allemaal gemaakt om de toeschouwers door de ogen van de kinderen te laten kijken naar de oplossingen voor milieuvraagstukken waar we geen antwoord op weten. 

Micro:bit bluetooth. Gr 7,8 

Start gemaakt met Micro:bit? Dan is het ook erg interessant om de bluetooth mogelijkheden van de micro:bit-app te onderzoeken. We gaan een draadloze verbinding opzetten waarmee we de micro:bit vanaf de iPad kunnen besturen en omgekeerd. We denken natuurlijk ook na over de ‘coole’ toepassing daarvan.                                                                                                                              

Pagina delen: