STEAMpoint Oudehaske

STEAMpoint Oudehaske is ingericht voor de leerlingen van de groepen 4 t/m 8. We laten de leerlingen kennis maken met de nieuwste technologie. Dit gebeurt zowel tijdens de inloop als bij de leerlingen workshops. Deze leerlingen workshops duren een dagdeel en staat het proces van onderzoekend en ontwerpend leren centraal vanuit de STEAM visie. De leerlingen krijgen een uitdaging en gaan hier mee aan de slag.

Leerling workshops
Inschrijven kan in onderstaande agenda.

<< dec 2019 >>
MDWDVZZ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Beschrijving van de actuele workshops:

Op expeditie in de diepzee! (Groep 4)
De kinderen gaan samen met Steampi op expeditie in de oceaan. Maar hoe diep is de oceaan eigenlijk? Wat kom je er allemaal voor dieren tegen? En welke dieren vinden we dan op 10 kilometer diepte? De kinderen denken na over onontdekte zeedieren, daarna bouwen en programmeren ze met Lego WeDo.

          

Micro:bit – Pinnen en servo’s (Groep 6,7,8)
Je hebt een start gemaakt met de Micro:bit, maar wist je dat je er nog veel meer mee kan? Breng je idee in beweging tijdens deze vervolgworkshop! We onderzoeken de werking van de pinnen onderaan de Micro:bit, sluiten elektronica aan en experimenteren met een servo motor. Een uitdagende workshop, maar super leuk om je prototypes functioneler te maken!

Steampi’s slimme auto! (Groep 4)
Nu moeten mensen nog zelf sturen remmen en opletten in de auto, maar hoe is dat straks als je zelf 18 jaar bent? Heb je dan nog een rijbewijs nodig. En kunnen jullie nu al een auto maken die zelf rijdt en niet botst? Na een eigen ontwerp bouwen en programmeren we onze slimme auto’s met Lego WeDo!

              

Micro:bit – bluetooth (Groep 5,6,7,8)
Wist je dat je een Micro:bit ook zonder stekker kan programmeren? Tijdens deze workshop onderzoeken we de bluetooth mogelijkheden van de micro:bit-app op de iPad. We gaan een draadloze verbinding opzetten waarmee we de Micro:bit op afstand kunnen besturen en met andere bits kunnen laten praten! We denken natuurlijk ook na over wat deze mogelijkheden voor jouw ontwerp kunnen betekenen!                                                                 

                  

Save the planet! (Groep 5,6,7,8)
Duurzaamheid is een belangrijk thema voor CBO-Meilan. Aan de hand van Imovie, greenscreen en stopmotion maken we commercials, trailers, vlogs en animatiefilms. Allemaal gemaakt om de toeschouwers door de ogen van de kinderen te laten kijken naar de oplossingen voor milieuvraagstukken waar we geen antwoord op weten. 

                      

Pagina delen: