STEAMpoint Heerenveen

STEAMpoint Heerenveen is gevestigd in basisschool Futura. Deze locatie is ingericht voor het jonge kind. Ook hele jonge kinderen, of misschien wel juist de hele jonge kinderen zijn goed in staat om onderzoekend en ontwerpend te leren. In het platte vlak, in de ruimte en natuurlijk ook digitaal. Verhalen vormen vaak het uitgangspunt. Zo heeft Pluk van de Petteflet de hulp van de kinderen hard nodig om Leentje de Meeuw te redden. Jonge kinderen hebben weinig aansporing nodig om tot hele grote ideeën te komen. Op het STEAMpoint helpen wij ze om hun ideeën in werkelijkheid te maken.

Red Flip de beer.

Op het STEAMpoint lossen we meestal problemen op, maar deze keer is er helemaal geen probleem. Of…. toch wel? We zien een bijzondere fles drijven in het water buiten.
Een fles met een brief erin. In de brief vraagt Flip de beer om hulp. Hij zit vast op het eiland en wil heel graag weer naar huis. Oja, en hij heeft ook nog een koffer bij zich.

Met kosteloos materiaal en hout gaan de kinderen iets bouwen zodat Flip de beer weer van het eiland af kan komen. En voordat we de foto’s en filmpjes opsturen moet het prototype natuurlijk even getest worden in de waterbak. 


Floortje Vonk op missie

Floortje Vonk is druk met de opnames voor haar nieuwe programma, Floors dieren expeditie.
En wij hebben groot nieuws! Deze opnames vinden namelijk plaats in Oranjewoud bij Heerenveen.
De leerlingen mogen een kijkje nemen op de set. Maar gaat alles daar wel goed?

Het blijkt dat Floortje Vonk de hulp van de leerlingen heel goed kan gebruiken.

We werken tijdens dit project met Lego Wedo. 

Lichtgevende Kunst 

Piet Kwast is Burgemeester en een groot liefhebber van kunst.
In zijn stad zijn dan ook veel kunstwerken te vinden. Na het werk fietst de Burgemeester vaak een rondje door zijn stad langs de kunstwerken. Hij kan vanaf een afstand de kunstwerken goed bewonderen, wat geniet hij hier toch van. Maar toch heeft de Burgemeester een beetje buikpijn: hoe moet dit nu toch in de herfst als het weer sneller donker wordt?
In deze les gaan we aan de slag met blacklight en beweging!

Kraak de code…

Floortje & Doortje Vonk zijn de zussen van Freek Vonk en hebben de opdracht gekregen om een nieuw stukje bos te gaan ontdekken. Alleen alles gaat mis.
Zo kunnen ze niet makkelijk bij het kamp komen, weten ze niet meer waar ze de lucifers hebben gelaten, willen ze eten gaan koken maar de kist zit nog op slot en zijn ze ook nog eens de code van het slot kwijt geraakt. Een avontuur dat helemaal in de soep loopt.

Maar met de hulp van de leerlingen komt de code toch weer boven water.

In deze les zijn we bezig met programmeren, kosteloos materiaal.

Help… Leentje de meeuw

Pluk van de Petteflet heeft hulp nodig. Hij weet dat er op het STEAMpoint altijd kinderen zijn die hem kunnen helpen. Via videobellen komen wij er al snel achter dat Leentje de meeuw vast zit. We schieten Pluk van de Petteflet snel te hulp om Leentje de meeuw te redden. 

       

 

 

Pagina delen: