Activiteiten

First Lego League

De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Het thema: into orbit
De FIRST® LEGO® League (FLL®) is sinds 1986 een welbekend mondiaal spektakel. Ruim 200.000 jongeren van 9 tot en met 15 jaar uit 62 landen worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.
In de Benelux organiseert Stichting Techniekpromotie samen met 22 regionale partners de FIRST LEGO League Benelux.Dit is een spin-off van de internationale wedstrijd waar jaarlijks ruim 400 teams uit Nederland en België aan deelnemen. Vanuit CBO-Meilan gaat er groep aan deelnemen. Vanuit het STEAMpoint worden er bijeenkomsten georganiseerd om toe te werken naar de regiofinales.
In de regiofinales binden de teams de de strijd met elkaar aan voor een felbegeerde plaats in de Beneluxfinale. De beste teams van de Benelux krijgen de gelegenheid hun land te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale of de wereldfinale in Amerika.

Pagina delen: